full screen background image

Rezidențiat 2018: La UMF Iași, s-au înscris peste 1.300 de candidați

Distribuie

Duminică, 18 noiembrie, absolvenții universităților de medicină și farmacie din țară vor da concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, organizat de Ministerul Sănătății. Concursul se desfășoară în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-au înscris, în acest an, 1367 de candidați (cu 152 mai mulți față de anul trecut): 995 la medicină, 265 la medicină dentară și 107 la farmacie.

Rezidențiatul este poate cel mai important concurs în cariera unui tânăr care a îmbrățișat o carieră de medic, medic dentist sau farmacist pentru că, în funcție de rezultatele obținute, își va putea alege specialitatea dorită. Este o competiție dificilă, la nivel național, care necesită un efort intelectual deosebit, de aprofundare a tuturor cunoștințelor dobândite în facultate. Dar eu am încredere absolută în absolvenții noștri, care au dovedit în fiecare an că pot face față cu brio provocărilor unui astfel de concurs, obținând rezultate de excepție”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 3.250 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 1.367 de candidaţi şi de Cluj, cu 1209 de candidaţi.

Ministerul Sănătății a scos la concurs, în acest an, 4.987 de poziții (locuri și posturi) : 4.357 pentru domeniul medicină, 405 pentru medicină dentară și 225 pentru farmacie, pentru care vor concura 8.420 de candidați. Comparativ cu anul trecut, au fost scoase la concurs mai multe locuri și posturi (în 2017, au fost scoase la concurs 3.524 de poziții). De asemenea, a crescut și numărul de înscriși (anul trecut, au candidat 6.817 de absolvenți).

Duminică, 18 noiembrie 2018, li se va permite candidaţilor intrarea în sălile de concurs la ora 8.30. Începând cu ora 9.00, candidaţilor li se împart grilele pentru răspuns şi câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei (atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât şi pentru completarea datelor de identitate). Subiectele se vor deschide la ora 10. Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza