full screen background image

Rezultate foarte bune pentru olimpicii ieșeni

Iaşul are 211 olimpici naţionali premiaţi la cele 34 de olimpiade desfăşurate până în acest moment. Rezultatele cele mai bune ale elevilor din judeţ au fost obţinute la Fizică şi Geografie, Iaşul situându-se pe poziţia a II-a în clasamentul general, după Bucureşti.

De asemenea, la Olimpiada Naţională de Matematică, elevii ieşeni s-au aflat pe poziţia a III-a în clasamentul general, fiind depăşiţi doar de elevii din Bucureşti şi Constanţa. Rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că la competiţiile şcolare au participat elevi din toate judeţele ţării, iar numărul de participanţi a fost limitat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, la aceste olimpiade participând aproximativ 300 de elevi din Iaşi.

De asemenea, în loturile pentru participarea la fazele internaţionale s-au calificat 7 elevi la Neo­greacă şi un elev la Olimpiada Balcanică de Geografie. Elevii ieşeni au obţinut şi 46 de medalii din partea societăţilor ştiinţifice şi instituţiilor academice la Matematică, Fizică, Informatică şi Educaţie tehnologică, iar membrii lotului din Iaşi au primit distincţii la Chimie, Geografie, Ştiinţele pământului, Limba franceză şi Limba italiană.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *