full screen background image

S-au stabilit ultimele detalii pentru simularea concursului de admitere la UMF Iași

S-au stabilit datele celor două sesiuni de simulare a concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași: 3 martie 2019 (duminică) și 19 mai 2019 (duminică). Proiectul educațional urmărește simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat. Anul trecut, aproape 2500 de candidați au participat la cele două sesiuni de simulare.

Simularea concursului de admitere este un bun prilej pentru tinerii candidați să se obișnuiască cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele și, nu în ultimul rând să învețe să-și gestioneze emoțiile”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări: Medicină; Medicină dentară; Farmacie; Bioinginerie medicală; Asistență medicală generală; Nutriție si dietetică; Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare; Tehnică dentară;

Înscrierea se poate face prin completarea formularului de înscriere online, până la data de 17 februarie (pentru prima sesiune, din martie). Candidatul trebuie să încarce captura de ecran a e-mailului de confirmare a plății online sau chitanța de depunere numerar semnată și ștampilată de casier sau ordinul de plată semnat și ștampilat de casier în cadrul formularului pentru a atesta tranzacția efectuată.

Taxa de participare, în valoare de 40 RON, poate fi achitată prin plată online, depunere numerar (BCR) sau ordin de plată în contul Societății Studenților Mediciniști Iași. Candidatul trebuie să specifice la detalii TAXĂ SIMULARE ADMITERE și numele său. Listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere.

Concursul de simulare de admitere constă în susținerea unei teze (test grilă) care va dura 3 ore.

Caietele cu întrebări, aferente testului grilă de concurs, sunt redactate în limba română. Subiectele pentru concurs sunt stabilite din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Teza de concurs va conține 80% întrebări la prima vedere. Pentru specializările Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, din totalul întrebărilor din grilă, ponderea disciplinei principale este de minim 60%, iar ponderea disciplinei secund de teste pentru admitere, redactată de U.M.F. Iași, pot avea răspunsurile ordonate altfel față de ordinea din culegere.

Proiectul, aflat la cea de-a VII ediție, se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași).

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *