full screen background image

AUDIO. Sabo ține cu dinții de contract și nu pleacă din Copou nici dacă pierde procesul: ”Sentința finală poate fi dată peste câțiva ani”

Haosul continuă la nivelul administrativ al clubului de fotbal din Copou. Directorul General, Horia Sabo, a organizat astăzi o conferință de presă, la care a fluturat timp de circa 50 de minute, contractul semnat în vara anului 2018, cu Politehnica Iași. Acesta a început conferința prin a anunța ferm că nu va renunța la poziția sa la club, indiferent de situație, chiar dacă mai este sau nu dorit de Primărie, Consiliul Director, președintele Ambrosie, antrenor, jucători sau locuitorii orașului.

”Vreau să lămuresc câteva aspecte şi să vă spun care este viitorul acestei asocieri şi încep prin a vă spune că nu renunţ la contractul pe care l-am făcut. Acel contract nu este facultativ, de aceea nu renunț. E un contract făcut pe cinci ani, cu anumite criterii de performanţă şi poate fi reziliat numai în acel moment. Am încercat în cel de-al 12-lea ceas să mediez pe cale amiabilă acest conflict, am invitat atât Consiliul Director, cât şi primarul Mihai Chirica la o întâlnire, dar nu a venit nimeni. Şi în acest context, doar instanţa, acolo unde va ajunge dosarul, mai poate face lumină în această dispută. Nu am niciun dubiu că nu voi câştiga în instanţă, pentru că este un contract clar, pe care l-am respectat”, a spus Sabo.

Acesta a amintit de momentele în care, cei care sunt în jurul echipei, l-ar fi căutat încontinuu în vara anului 2018, pentru a deveni finanțator al Politehnicii Iași: ”Am fost invitat la Primărie pentru o discuţie pe marginea clubului. Am venit, fiind convins că este de vânzare, dar mi s-a spus că nu este de vânzare. Prin urmare, am plecat. Apoi am fost invitat din nou la Primărie, cu o propunere concretă, de asociere, prin care eu preiau managementul şi dacă este nevoie de bani suplimentari, să îi pun eu. Şi nici atunci nu am fost de acord şi am plecat. De atunci, timp de două luni de zile a sunat telefonul meu în continuu să vin la această echipă. În urma mesajelor cu zecile primite, am făcut o ofertă concretă, în care am spus clar că nu mă oblig să aduc nici măcar un leu, decât dacă este necesară treaba asta. Am bătut atunci palma cu primarul Mihai Chirica şi a doua zi am semnat contractul. Nu este obligaţia mea de a băga bani, nu am vrut să fac treaba asta, pentru că era o descoperire financiară uriaşă faţă de un bun pe care nu-l deţii. Este un contract de management, nu un contract de finanţare. Şi care orice manager, trebuie să-şi asigure bugetul, nu să aştepte pomeni sau ajutoare de stat. Nu asta face un manager, ci îşi asigură singur bugetul. Eu cred că aş fi putut lucra în continuare cu membrii Comitetului Director, dar ei sunt o prelungire a voinţei primarului Mihai Chirica. Eu sunt dispus în continuare să continui. Am disponibilitatea să discut în continuare”.

Sabo se așteaptă ca în următoarele 30 de zile, după ce instanța se va pronunța, să aibă puteri depline asupra clubului.

”Decizii se impun şi mă aştept ca în maximum 30 de zile să am din nou drepturi depline la club şi voi lua din nou decizii, dar nu pe bază de ranchiună. Le voi lua pe criterii de performanţă financiară. Atâta timp cât stabilitatea financiară este asigurată de acest management, este normal ca acest management să fie remunerat. Să ne înţelegem, eu nu am venit aici ca patron. Dacă aş fi fost patron, clubul era în proprietatea mea. Eu am venit pe o formulă de management să asigur stabilitate financiară. Acest contract are doar clauze de management, nu are clauze de investiţie. Acesta este contractul negociat cu primarul Chirica şi semnat după aceea de Comitetul Director. Am negociat cu primarul pentru faptul că, probabil, a considerat că are şi dânsul un drept moral asupra acestui club. Mă aştept ca în 30-40 de zile, aşa cum spun avocaţii, să reintru cu drepturi depline la club, iar această decizie va afecta clubul. Acum este un vid managerial la club. Uitaţi-vă cum a fost organizat cantonamentul, cum a fost gestionată relaţia cu FCSB, în privinţa transferului cu Cristea şi cum s-a derulat acest transfer de familie. Îi avertizez pe toţi, că există şansa foarte mare ca deciziile sau actele emise în această perioadă de către club să fie lovite de nulitate”, a transmis Sabo.

Chiar dacă va pierde procesul cu Politehnica Iași, Sabo nu este dispus să plece din Copou. Acesta a transmis faptul că un proces nu se pierde în 30 de zile, ci durează câțiva ani. Cu alte cuvinte, Horia Sabo a lăsat să se subînțeleagă faptul că în cazul în care procesul va fi pierdut în primă fază, va merge mai departe, pe alte căi de atac.

La finalul conferinței, Sabo a recunoscut faptul că blocarea salariilor, după meciul de la Giurgiu, a fost o greșeală care i-a aparținut în primul rând lui Tibor Selymeș.

În altă ordine de idei, Politehnica Iași a pierdut astăzi primul meci amical disputat în Antalya, în fața formației Korona Kielce, scor 0-3, după ce la pauză, rezultatul era egal, scor 0-0.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *