full screen background image

Schimbarea orașelor cu ajutorul noii tehnologii digitale și implicarea noii generații la Dezbaterea Smart City Iași

Primarii, administratorii orașelor și alți reprezentanți ai instituțiilor publice întâlnesc, pe 23 martie, la Iași, în cadrul Dezbaterii Smart City 2018-2020, cele mai bune soluții pentru transformarea orașelor în unele prietenoase cu locuitorii, turiștii și mediul de afaceri. Evenimentul se va desfășura la Congress Hall, sala Rossini, din Complexul Palas Iași.

Ziua de 23 martie va reprezenta un maraton al soluțiilor propuse de companii cu experiență, dar și de firme aflate la început de drum, care vin cu propuneri inovatoare și vor să ajute comunitatea în care trăiesc pentru  a simplifica actul administrativ și viața locuitorilor lor.

Și-au anunțat participarea peste 40 de reprezentanți ai orașelor din zona Moldovei și peste 20 de primării, dar și reprezentanți ai instituțiilor aflate în subordinea primăriilor, ai mediului universitar și multe firme private. De asemenea, reprezentanți ai Primăriei orașului Chișinău, din Republică Moldova, vor fi prezenți la eveniment.

Dezbaterea reunește 35 de speakeri și va începe la ora 9.00, în prezența primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica și a echipei sale de specialiști și va fi condusă de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicațiilor.

Vestea bună este că marile municipii românești deja sunt preocupate de fructificarea oportunităților oferite de dezvoltarea tehnologiilor avansate și sunt atrase de fenomenul smart city încercând să atragă furnizorii de soluții. Este una din cele mai bune investiții pentru viitor, pentru economia locală, educație, turism, sănătate, îmbunătățirea calității locuirii, al mediului, serviciilor publice și folosirii inteligențe a infrastructurii. Analiza inteligentă a seturilor mari de date, stocarea și utilizarea lor în siguranță și responsabilă, interoperabilitatea și folosirea rețelelor de comunicații și IoT sunt provocările care ne așteaptă și sunt adresate conducătorilor care știu să-și atragă consilieri tehnologici inteligenți, a declarat Marius Bostan.

Primul panel va fi dedicat subiectului de mobilitate urbană și va fi deschis de keynote speaker Radu Dragomir, CEO UrbanScope, care va prezența soluții integrate de mobilitate urbană. Discutăm despre nevoia orașelor de eliminare a congestiei și a noxelor, carsharing, ridesharing, parcare inteligentă, despre cum satisfacem nevoia orașelor de mobilitate și care este eficiența investițiilor în sisteme inteligente. Telekom România va prezența soluțiile smart city, aplicabilitatea lor precum și expertiza practică survenită că urmare a implementării acestor proiecte.

ASBIS România, partener DELL EMC, va prezența Parking Spotter –  o soluție inteligență menită să rezolve problemă locurilor de parcare din fiecare oraș. Premiata cu Milestone Systems Kickstarter în 2017, soluția inovatoare Parking Spotter ajută utilizatorii finali să găsească cel mai apropiat loc de parcare disponibil și proprietarii de parcări să-și îmbunătățească fluxurile operaționale, analizând imaginile video de la toate camerele instalate în interiorul parcării, și strânge toate informațiile într-o singură aplicație intuitivă, de mobil.

O surpriză a acestui eveniment va fi prezentată de Atelierele Pegas: fondatorul firmei va veni cu o propunere inedită pe care o va lansa cu această ocazie.

În panel va fi prezent și Nicolaie Moldovan, City Managerul Alba Iulia, care va împărtăși audienței succesul primului proiect pilot de smart city din România.

De la ora 11.00, în cadrul Panelului de utilități inteligențe, vom dezbate soluții pentru un iluminat inteligent, eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță, servicii pentru cetățeni. Discutăm, împreună cu Orange România, care sunt rezultatele obținute din exploatarea proiectelor actuale și propuneri pentru o administrație deschisă, dar și despre conectivitate. Flash Group ne va orienta către cele mai moderne soluții de iluminat în vederea eficientizării consumului energetic printr-un sistem de management adaptat celor mai moderne tehnologi digitale.

În prezența directorului  general al municipiului Iași, Cătălin Boghiu, în cadrul acestui panel vor fi prezente și două firme din domeniul managmentului inteligent al deșeurilor. Arctos Innovation va discuta despre un sistem de cântărire inteligent și identificarea cip-urilor de pe recipientele de gunoi, dar și despre un software de gestiune.  Pro Recycling & Consulting va prezenta sistemul de colectarea inteligentă a deșeurilor reciclabile în zone rezidențiale aglomerate, prin identificarea și cântărirea pubelelor de deșeuri, care raspund la cerințele legislației în vigoare privind aplicarea conceptului „plătește pentru cât arunci”. Conceptul de smart living rezidențial – de la contoarele individuale cu transmisie radio, la sfaturi pentru utilizarea judicioasă a resurselor – va fi prezentat de firma Smart Eco Plus-Elsaco.

Panelul a treilea este dedicat tehnologiilor smart din educație, securitate cibernetică și administrație publică. Discutăm despre cel mai amplu proiect de digitizare a administrațiilor publice care va revoluționa interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni, dar și între instituții, un proiect care vine în continuarea ghișeul.ro și se va numi Digitax.

Cât de securizate sunt toate aceste noi tehnologii care stau la baza noilor moduri de a oferi servicii către cetățeni este un alt subiect care va fi dezbătut pe 23 martie. Vorbim despre securitatea rețelelor WI-FI, comunicare și mobilitate într-un oraș smart cu reprezentantul Clico România, care va prezenta cele mai noi soluții oferite de partenerul său, HP. Și pentru că toate schimbările trebuie să aibă la bază educarea și informarea cetățenilor, Telekom România va prezenta cu această ocazie rolul tehnologiei în îmbunătățirea educației din România. Catalogul inteligent, deja implementat cu success în multe licee din țară alături de alte soluții smart city, va arăta efortul Telekom România pentru dezvoltarea orașelor din țara noastră.

Un panel de mare interes pentru reprezentanții orașelor este dedicat strategiei pe care orice oraș ar trebui să o aibă pentru transformarea lui într-un smart city, dar și metodelor de finanțare a acestor încercări de a crea un smart city. Ne bucurăm de prezența keynote speakerului Silviu Stoica, director general Ramboll South East Europe, care va vorbi despre nevoia de strategie și ce ar trebui să conțină aceasta, despre crearea mediului adecvat pentru adoptarea tehnologiilor. Despre surse de finanțare, parteneriate, împrumuturi bancare, obligațiuni, fonduri nerambursabile, sprijinirea penetrării aplicațiilor gratuite, ce este de făcut, care sunt pașii, vom discută cu specialiști de top ai firmelor de consultanță VMB  Partners, Țuca Zbârcea & Asociații și Avisso.

Dezbaterea se va încheia cu un maraton al soluțiilor inovative oferite de către start-up-urile autohtone care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață al locuitorilor orașelor și care pot să stabilească trenduri în domeniu. Vor fi realizate prezentări de soluții smart city de către firme recent înființate, în vederea finanțării acestora de investitori privați sau cooptării în alte proiecte deja existente.

Orange România va prezenta cu această cazie și un program de accelerare de 1 an – Orange Fab, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional. Start-Up-urile pot primi din partea companiei Orange acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea produsului, suport pentru testarea lui într-un mediu real și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii.

Evenimentul din 23 martie va avea și o componentă expozițională, în care  companiile înscrise își vor expune soluțiile smart city și vor oferi celor interesați prezentări ample și programe demo. În spațiul exterior vor fi expuse două utilaje de reciclare și management inteligent al gunoiului.

Mai multe detalii despre eveniment și inscrieri: www.smartcity.concordcom.ro

office@concordcom.ro

Organizatori:  Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri,  agentia de PR Concord Communication si publicatia GoodNews, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.

Parteneri: Avisso, Telekom Romania, Digitax, Certsign, Termene.ro, Orange Romania, Asbis, Flash Lighting Services, Arctos Innovation, Urban Scope, VMB Partners, Pro Recaycling & Consulting, Smart Eco Pus–Elsaco, Ramboll, Tuca Zbarcea si Asociatii, Clico Romania, Atelierele Pegas.

Speakerii evenimentului:

Mirabela Miron, Managing Partner Avisso

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Tehnologiei Informatiei, initiator al Dezbaterii Nationale Smart City si Alba Iulia Smart City

Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iasi

Radu Dragomir, CEO UrbanScope Bucharest

Dragos Nedelea, Business Development Manager, Telekom

Marius Capraru, Asbis

Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas

Emil Calota, Consultant strategie si eficienta energetica, fost Primar al Municipiului Ploiesti si fost Vicepresedinte ANRE

Cristian Patachia, Development & Innovation Manager, Orange Romania

Laurentiu Chihai, Director Dezvoltare, Flash Group

Madalina Smochina, Manager General, Arctos Innovation

Ana Maria Icatoiu, Director Comercial, Smart Eco Plus

Bogdan Constantinescu, Partener Pro Recycling & Consulting

Catalin Boghiu, Director General, Primaria Municipiului Iasi

Dana Niculescu, Clico Romania, Partener HP

Emiliana Dovan, Smart educational solutions manager, Telekom Romania

George Anghel, Director General Digitax, Adrian Floarea, Director General, Certsign, Adrian Dragomir, Director General, Termene.ro

Silviu Stoica, Director General, Ramboll South East Europe

Dan Zaharia, Founder of Fab Lab Iasi

Mihaela Mariuca, Managing Partner Avisso

Valentin Miron, Managing Partner,VMB  Partners

Vlad Cercel, Partener al Tuca Zbarcea & Asociatii

Violeta Cincu, Jurnalist Radio HIT Iasi

Vlad Sorici, Manager de Proiect Orange Fab

Radu Motisan, Founder & CEO, MagnaSCI

Alexandru Gliga, CEO & product manager, Box2M

Bejereanu Cristian co – founder WEDOO3DROMANIA

Dr.Horea Timis, fondator Medex Diagnostica

Doru Cantemir, Ph.D. General manager, Ludor Engeneering

Claudiu Petria – Co Founder & CEO – Chief Explore Officer, Questo

Gabriel Dumitriu, initiator  Localis

Gabriel Martinescu, co-fondator Red Spektrum

Andrei Toma, fondator Homepod

Marin Iulian-Andrei, fondator Iris Robotics

 

Date de contact:

office@concordcom.ro

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *