full screen background image

Scuarul „Plopii fără soț” va fi modernizat

Distribuie

Municipalitatea ieșeană, prin Servicii Publice SA, reabilitează și modernizează scuarul „Plopii fără Soț”. Noul parc va avea o suprafață de 1.650 de metri pătrați, care va fi împărțită astfel: suprafața spațiului verde – 1.069 de metri pătrați, aleile – 384 de metri pătrați, noul loc de joacă – 197 de metri pătrați.

În prezent scuarul se află în stare avansată de degradare. Aleile existente sunt înguste, neamenajate peisagistic corespunzător, iar suprafața verde este reprezentată doar de arborii monument al naturii, iar aceștia necesită toaletări. Gazonul lipsește, terenul fiind acoperit cu buruiană crescută necontrolat. Lipsesc și piesele de mobilier. De asemenea, este necesar un spațiu de joacă pentru copii”, se arată într-o informare a Servicii Publice Iași SA.

În scuar vor fi așternute rulouri de gazon. De asemenea, coroana celor 17 arbori monument al naturii va fi curățată, lucrările având avizul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Iași și Academiei Române – Filiala Iași. Locul de joacă va fi înconjurat de o alee pavată, pe care vor fi montate mai multe bănci și coșuri de gunoi.

În plus, în urma procesului de reabilitare, suprafața aleilor se va mări la 384 de metri pătrați, căile de acces urmând a fi realizate din pavele. În prezent acestea au o suprafață de 221 de metri pătrați, fiind degradate și neconturate corespunzător.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza