full screen background image

Se face educație juridică în școlile din Iași

Distribuie

”Viva Justiția”, emisiunea juridică realizată de Maria Păduraru, a debutat în noua grilă de programe cu o ediție educativă.

Împreună cu invitatul din studio, discuțiile s-au centrat pe ”necesitatea predării educației juridice în școală ca materie”. Invitatul ediției, avocatul Dan Constantin Mâță, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a clarificat chestiunile referitoare la protocolul încheiat de Ministerul Justiției cu privire la introducerea educației juridice în școală, și anume: cine sunt specialiștii în drept care vor preda la clasă, ce vor preda aceștia, cum sunt remunerați specialiștii în drept, cine are obligația de a face selecția acestora, pe ce criterii se face selecția, care este situația în prezent cu privire la înscrieri etc.

De asemenea, în emisiune s-a făcut referire și la proiectul de educație juridică, care se desfășoară în prezent în școlile din județul Iași, implementat de Asociația Pentru Dialog În Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Direcția Generală Anticorupție. Specialistul în drept, Dan Constantin Mâță s-a alăturat acestui proiect și va contribui, împreună cu alți specialiști în drept, la elaborarea unui ghid juridic destinat elevilor de liceu din școlile din Municipiul Iași și, de asemenea, va participa la prezentările, seminariile, workshop-urile juridice care se vor realiza în școală împreună cu elevii și cadrele didactice.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți emisiunea din data de 21 septembrie 2017, la link-ul următor:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza