full screen background image

Șeful SRI neagă implicarea în scandalul Black Cube

eduard-hellvig

SRI respinge afirmațiile apărute în spațiul public despre presupusa implicare a conducerii sale în dosarul Black Cube. De asemenea, Serviciul insistă că directorul Eduard Hellvig nu a discutat deloc, nici direct, nici indirect, cu persoanele cercetate în acest caz.

”În legătură cu speculațiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menționat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări.

Serviciul Român de Informații nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Roman de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube.

Menționam că niciodată, în nicio situație şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar”, se arată într-un comunicat al SRI.

De altfel, acesta precizează că a contribuit la furnizarea de informații ce au dus la începerea urmăririi penale.

Precizările vin la câteva zile după ce s-a speculat că Eduard Hellvig ar fi luat legătura cu persoanele implicate în acest dosar.

Cei doi israelieni, angajați ai firmei Black Cube și acuzați că au spionat-o pe șefa DNA, și-ar fi recunoscut faptele și că au semnat un acord de recunoaștere pentru a scăpa doar cu pedepse cu suspendare.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *