full screen background image

Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun! Concertul caritabil de colinde dedicat vârstnicilor singuri.

Bucuria Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Cristos este un prilej de veselie pentru cei mai mulţi dintre noi. Aşteptăm cu nerăbdare să petrecem timp cu familiile noastre, să ne bucurăm împreună de masa de Crăciun, să despachetăm cadourile şi să depănăm amintiri alături de cei dragi.

Din nefericire, sunt persoane pentru care Crăciunul este perioada anului când simt mai tare ca oricând singurătatea şi neajunsurile materiale.

În acest scop, Centrul Diecezan Caritas Iași organizează concertul caritabil „Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun”, eveniment filantropic cu ocazia Sărbatorilor de Iarnă care ne invită să ne implicăm și să fim mai aproape de bunicii uitați și singuri ale căror suflete de copii nu au încetat să îl aștepte pe Moș Crăciun.

Evenimentul va avea loc duminică, 16 decembrie 2018 începând cu ora 12.00 la Parohia Romano-Catolică „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Iași. Recitalul muzical va fi susținut de artistele canto clasic Andreea Miler și Maria Miler acompaniate de un cor format din voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași ce vor interpreta colinde menite să ne insufle magia sărbătorilor.

Cu sensibilitate și stăruință ne dorim să le oferim bucurie, speranță și căldură în suflete iar spiritul Crăciunului să le umple casele. Toate fondurile colectate vor fi utilizate pentru: oferirea de bunuri și cadouri celor 60 de vârstnici singuri imobilizați la pat din cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și susținerea serviciilor de asistență socială și îngrijire socio-medicală la domiciliu.

Astfel, îndemnăm publicul și toți credincioșii spre solidaritate, ca pentru o zi să devină spiridușii Moșului și să le ofere un mic suport acestor bunici care au mare nevoie de atenția și iubirea noastră. Prin organizarea acestui eveniment ne dorim să aducem voie bună și izvor de bucurie celor încercaţi de greutăţile vieţii.

Când clipele fericite sunt împărtăşite cu ceilalţi, se înmulţesc.
Fii alături de un bunic singur, împarte bucuria ta,
Și oferind primeşti mai mult decât poți da!

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI este o asociaţie de utilitate publică, non-profit, de tip umanitar care din anul 1990 acţionează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Asociația Caritas promovează caritatea, furnizează
servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea. Centrul Diecezan Caritas Iaşi este unul dintre cei zece membri ai Confederaţiei Caritas România, care la rândul său este membră a organizaţiei Caritas Internationalis.
Principalele domenii de activitate ale CD Caritas Iași: Domeniul Copii, Tineri, Familii și Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități​.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *