full screen background image
silviu teodor-stanciu

Silviu Teodor-Stanciu: Iași – Orașul tramvaielor pictate

Distribuie

Astăzi, în Viva Cafe, Radu și Andreea au pornit într-o plimbare cu tramvaiul, alături de Silviu Teodor-Stanciu, Președinte la Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași. Am aflat de la Silviu de unde a pornit pasiunea lui pentru tramvaie și cum a învățat încă de mic toate tipurile de tramvaie, deosebindu-le după formă, componență și chiar zgomot.

În 2013 a înființat Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași, prin care a derulat nenumărate campanii cu și despre tramvaie pentru comunitatea locală. A început cu faimosul Papatram și compania, parte a proiectului Iași – orașul tramvaielor pictate. În prezent, în Iași există șapte tramvaie pictate de Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași: Papatram, Tramvaiul lui Moș Crăciun, Tramvaiul lui Iepurilă, Tramvaiul Unirii, Tramvaiul Literaturii cu Biblioteca din Tramvai, Tramvaiul Presei și Tramvaiul Educației.

Un alt proiect inițiat anul trecut presupune revitalizarea din punct de vedere estetic a mijloacelor de transport public din Iași, după o schemă cromatică unică. Despre acest proiect, dar și multe alte informații utile aflați în interviul integral de mai jos, pe care Radu și Andreea i l-au luat lui Silviu Teodor-Stanciu:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza