full screen background image

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Australian Open

Distribuie

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, calificându-se în turul al treilea al Australian Open.

Simona Halep nu a părut să aibă probleme de mobilitate din cauza accidentării suferite la glezna stângă. Ea a acoperit bine terenul, fără să forţeze, pentru că adversara i-a permis să nu-şi „tureze motoarele” la maximum. Halep a jucat atât cât a fost nevoie ca să se impună, dar a reuşit lovituri şi puncte spectaculoase. Totuşi, liderul WTA a spus după meci că simte durerea la piciorul accidentat.

Cu gleznele întărite de bandaje, dar nu în mod exagerat, Simona Halep a intrat uşor încruntată pe arena Margaret Court, fără să schiţeze vreun zâmbet, ca răspuns la aplauzele primite. Îngrijorarea ei privind modul cum îi va rezista glezna stângă avea să se risipească repede însă, la fel şi cea cu privire la potenţialul jucătoarei din Canada de a-i pune probleme.

Cunoscând accidentarea suferită de româncă în partida anterioară, Bouchard a făcut, aşa cum era de aşteptat, un joc stânga-dreapta, pigmentat cu mingi scurte, cu scopul de a forţa glezna suferindă a adversarei. Doar la început Halep a lăsat impresia că se mişcă mai greu, fiind probabil precaută, dar şi-a regăsit repede ritmul, a ajuns la mingile canadiencei şi i le-a trimis înapoi cu agresivitate.

Pentru că Bouchard nu are precizie şi greşeşte foarte mult, nici o mobilitate ridicată şi nu rezistă în schimburile lungi de mingi, planul ei a devenit nefolositor, în condiţiile în care a Halep a putut să alerge. De partea cealaltă. doar serviciul a fost un punct slab al Simonei Halep, poate şi din cauza piciorului stâng.

În setul I, numai Halep şi-a fructificat serviciul, o dată la 2-1 şi a doua oară, la 5-2. A fost suficient pentru ca liderul WTA să câştige setul, cu 6-2, după 34 de minute de joc.

Setul al doilea a fost un pic mai echilibrat la început, când Bouchard al egalat la 1, cu un rebreak, apoi a condus pentru prima şi ultima dată în acest meci, după ce şi-a fructificat în premeiră serviciul. În continuare, jucătoarea canadiană nu a mai modificat numărul de ghemuri de pe tabelă, astfel că Simona Halep a înregistrat un nou 6-2, după o oră şi cinci minute.

Pentru jucătoarea română a fost a treia victorie în patru partide jucate cu Eugenie Bouchard

În faza următoare, Halep va evolua cu americanca Lauren Davis, locul 76 WTA. Davis a învins-o, joi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-0, pe germana Andrea Petkovic, locul 98 WTA, care în manşa anterioară o eliminase pe sportiva cehă petra Kvitova. Americanca a câştigat după un meci de o oră şi 40 de minute.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza