full screen background image

Simpozionul „Misiunea Militară Franceză în România”, mâine, la Institutul Francez din Iași

Distribuie

Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași, organizează mâine, 23 februarie, Simpozionul „Misiunea Militară Franceză în România”, marcând împlinirea Centenarului plecării Misiunii Franceze din România.

La eveniment vor participa istorici francezi și români. De asemenea, va avea loc vernisarea expoziției „Rolul Misiunii Militare Franceze în Marele Război”. Cele două evenimente vor avea loc la Institutul Francez din Iași, începând cu ora 12.00.

În contextul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași, se desfășoară un proiect dedicat memoriei Generalului Berthelot și prezenței la Iași, în urmă cu 100 de ani, a Misiunii Militare Franceze.

Întrucât, începând cu decembrie 2016, marcăm împlinirea a 100 de ani de când Iașul a fost capitală de război (1916-1918), la nivelul Primăriei Municipiului Iași a fost instituit Programul Centenar, cu scopul de a evidenția rolul pe care orașul nostru l-a avut, acum un secol, atât din perspectiva efortului de a menține stabilitatea instituțională a statului român, cât și din aceea a actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Alina BATCU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza