full screen background image

„Simulator de Carieră”: 80 de studenți UAIC vor beneficia de stagii de practică

Distribuie

80 de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor beneficia de stagii de practică în cadrul proiectului „Simulator de Carieră”, implementat de Fundația Dreptul la Educație și al cărui obiectiv general este de a crește gradul de angajabilitate a 130 de studenți din regiunile Nord Est și Sud Est prin participarea la programe de învățare la locul de muncă.

Până pe 22 octombrie,  studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi îşi pot depune candidaturile pentru a obţine una dintre Bursele „Sfantul Dumitru”, oferite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi prof. univ. dr. Dumitru Oprea, rector al universităţii în perioada 2000-2008. Dosarele vor fi depuse, într-un plic sigilat, la Secretariatul Prorectoratului pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public – Corp A, Rectorat (Persoană de contact: Noemi Bomher), de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară Educație și Competențe, și are o valoare totală de 1.156.214,79 lei, din care 1.129.687,61 lei fonduri nerambursabile și se derulează pe o perioadă de 24 de luni, începând cu data de 25 septembrie a acestui an.

În cadrul acestui proiect sunt implicați alți 3 parteneri, care vor asigura pregătirea teoretică, dar și practică a studenților și integrarea lor pe piața de muncă: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și OTP Bank România SA.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de angajabilitate a 130 de studenți din regiunile Nord Est și Sud Est, prin participarea la programe de învățare la locul de muncă.

Pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt alocate studenților 80 de locuri de practică pe parcursul celor 2 ani. Studenții vor primi o bursă pe perioada stagiului de practică, iar la final va fi organizată o competiție profesională la care vor participa toți studenții care au urmat stagiul de practică, în urma căreia vor fi acordate premii în bani. Coordonator al proiectului din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este prof. dr. abil. Bogdan Capraru.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza