full screen background image

Sistem angiografic de ultimă generație, unic în țară, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

De miercuri, 22 mai, un sistem agiografic de ultimă generație, unic în țară, se află în dotarea Spitalului de Neurochirurgie din Iași, din subordinea Consiliului Județean care a asigurat suma de 1,5 milioane de euro, fonduri necesare achiziționării. Echipamentul neurointervențional Bi-Plan Infinix-i asigură calitatea optimă a imaginii, necesară în neurochirurgia intervențională.

În situația în care medicii efectuează o embolizare, o angioplastie, sau o altă procedură ghidată de imagine, cu ajutorul acestui dispozitiv sunt întotdeauna perfect poziționați, ceea ce conferă o mai mare eficiență și siguranță pentru bolnavi.  Este o achiziție extrem de importantă pentru spitalul nostru, pentru pacienți. Facem medicină de performanță, iar pentru asta avem nevoie de cele mai moderne tehnologii. Din fericire, am găsit mereu deschiderea și sprijinul Consiliului Județean care a înțeles că pentru sănătatea pacienților este nevoie de investiții”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Sistemul angiografic poate fi folosit atât în patologia neurovasculară adultă, cât și pentru cea pediatrică.  Aparatul asamblează mai multe imagini și le reproduce în una singură, pentru a permite o evaluare vizuală mai clară.

Dispozitivul urmează să fie instalat într-un spațiu special amenajat și va fi pus în funcțiune în aproximativ o lună de zile.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *