full screen background image

Sistemul Național de Alertă Teroristă rămâne la nivelul albastru-precaut

Distribuie

SRI 2     Nouă suspecți de terorism au fost declarați indezirabili în acest an, a afirmat purtătoruld e cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Confom acestuia, alte 246 de persoane au fost oprite la graniţă din aceleaşi motive.

“SRI, ca autoritate națională în domeniul antiterorismului, își reiterează eforturile în vederea prevenirii oricăror amenințări teroriste la adresa României și a aliaților săi. În ceea ce privește numărul de expulzări ale persoanelor suspectate de acțiuni care au legătură cu terorismul, în 2015, la propunerea SRI, Curtea de Apel București a pus în aplicare măsura de declarare ca indezirabil în cazul a nouă cetățeni străini care reprezentau o amenințare pe profil antiterorist, aceștia fiind îndepărtați de pe teritoriul național. De asemenea, tot la propunerea SRI, Ministerul Afacerilor Interne a pus în aplicare măsura de nepermitere a intrării în țară (NPI) a 246 de persoane care comportau riscuri pe profil antiterorist”, a precizat Marincea la solicitarea agerpres.

Străinii respinși la graniță și care au fost declarați indezirabili provin în special din Irak, Palestina, Maroc, Tunisia, Siria, iar aproximativ 70% dintre aceștia sunt în conexiune sau au derulat activități în sprijinul Daesh.

Marincea a mai precizat că Sistemul Național de Alertă Teroristă rămâne la nivelul albastru-precaut, ţinând seama şi de contextul actual de securitate din Europa.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza