full screen background image

Specialiștii în cercetare s-au întâlnit în cadrul unui eveniment desfășurat la TUIASI

Distribuie

Specialişti în cercetare de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIASI) şi reprezentanţii companiilor tehnice au discutat ieri despre transferul de tehnologie, dar şi despre nevoia de ingineri pe piaţa muncii.

De asemenea, la întâlnire s-a discutat despre importanţa activităţii de cercetare din universităţi. Discuţiile au avut loc în cadrul primei ediţii a seminarului „Parteneriate în cercetare, dezvoltare şi inovare“, care s-a desfăşurat în Sala de Conferinţe din clădirea rectoratului TUIASI. Rectorul Dan Caşcaval a vorbit despre cererea de ingineri de pe piaţa muncii şi corelarea dintre oferta universităţii şi nevoia de pe piaţa muncii. Dan Caşcaval a mai amintit de faptul că, în România, cei mai căutaţi sunt specialiştii în IT, dar şi cei în comunicaţii digitale şi electronică, domenii urmate de mecanică, inginerie civilă şi inginerie chimică.

Evenimentul a fost completat cu o expoziţie care a avut loc în holul Rectoratului TUIASI, unde doctoranzii şi cercetătorii au avut standuri unde au expus rezultatele muncii lor.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza