full screen background image

Spitalul Regional de Urgență Iași: A fost finalizat proiectul studiului de fezabilitate

Distribuie

Proiectul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență a fost finalizat. Pe 21 iunie, primarul Mihai Chirica va participa alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la prezentarea documentației necesare pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență, pe care consultanții contractați de Ministerul Sănătății le vor prezenta. Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi va dispune de peste 800 de paturi şi circa 2.500 de angajaţi, mulţi fiind medici specialişti.

În prezentarea lor, specialiștii Jaspers, Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiții (BEI), și experții BEI Simon Barnes și Mark Mawhinney vor aduce la cunoștința autorităților centrale și locale invitate design-ul arhitectural al viitorului spital regional, componentele și costurile estimate, precum și o estimare a termenilor de implementare a proiectului. De asemenea, va fi prezentat și impactul investiției asupra mediului și condițiile de implementare necesare pentru materializarea proiectului Spitalului Regional de Urgență.”, se arată pe pagina Facebook a Primăriei Municipiului Iași

Suma necesară pentru construirea spitalului se ridică la peste 300 milioane de euro, iar fondurile vor fi asigurate de Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii şi Guvern.
În România vor fi construite trei spitale regionale, la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza