full screen background image

Spitalul Regional de Urgență Iași: Ministrul Sănătății discută la Iași cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții

Distribuie

Vineri, 13 iulie, între orele 9.30 și 15.30, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii va avea loc o întâlnire de lucru dedicată prezentării, analizării și definitivării unor elemente tehnice decisive pentru implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgență de la Iași.

Mesajele de bun venit vor fi adresate de către Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, Simon Barnes, Director Advisory Services la Banca Europeană de Investiții (BEI), Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, și reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, iar introducerea va fi făcută de Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI.

Designul Spitalului și alte componente ale proiectului vor fi prezentate de Raymond Bertrand și George Boulton, experți în echipa de consultanți. Simon Barnes, Director Advisory Services la BEI va detalia configurarea instituțională și de reglementare pentru implementarea proiectului, iar Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Cristian Grasu va prezenta Unitatea de Implementare a Proiectului.

După prezentarea Studiului de Fezabilitate al proiectului Spitalului Regional de Urgență, reprezentanții Consiliului Județean și ai companiilor de utilități vor prezenta soluții pentru realizarea căilor de acces și racordarea obiectului la rețelele de utilități, iar Cristian Șandru, expert în echipa de consultanți, va vorbi despre Procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului. Ulterior, Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, va prezenta conceptele de finanțare și programul de implementare a proiectului.

În final, experții din echipa de consultanți George Boulton și Daniel Ciurea vor face analiza cost-beneficiu și, respectiv, analiza instituțională, prezentând inclusiv o serie de posibile schimbări în legislație și sistemul de sănătate.

Reamintim că Primăria Municipiului Iași a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016. În cadrul unei ședințe extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iași a adoptat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgență. Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național (celelalte două fiind Craiova și Cluj – Napoca).

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza