full screen background image

Stilul de viață sănătos, sărbătorit în Iași la „Food Revolution Day”

Pe 20 mai, în Iași și în întreaga lume, se va sărbători Food Revolution Day, un proiect conceput de britanicul Jamie Oliver, protagonistul seriilor de emisiuni de televiziune „The Naked Chef ” (Bucătarul dezbrăcat). Prin acest proiect se încurajează educarea pentru o alimentație sănătoasă. Începând cu ora 14.00, ambasadorii Food Revolution Day vor sărbători acest eveniment în parcul casei Pogor, unde vor organiza o serie de ateliere de educație gastronomică pentru copii și adulți. În total vor fi cinci ateliere și împreună cu cei înscriși la eveniment vor găti rețete propuse de Jamie Oliver.

Cei mici vor găti alături de ambasadorii Food Revolution Day Iași preparate precum salata Tabouleh, paste de dovlecel, bruschette cu pesto, salată de primavară și un desert, toate inspirate de Jamie Oliver. Rețetele vor fi gătite cu ingrediente românești de sezon, de la producători locali, care sprijină și în acest an evenimentul.

Adulții au ocazia să participe la un atelier de educație gastronomică, unde vor primi păreri avizate legate de nutriție, și vor degusta preparate și produse locale.

Food Revolution Day este ziua în care se sărbătorește un proiect global unic de educație și implicare, condus de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulților, companiilor, școlilor, restaurantelor, școlilor de gătit, chefilor, nutriționistilor, doctorilor, platformelor educaționale sau simplilor „foodies” de zi cu zi. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie și o simplă cina cu prietenii.

Food Revolution Day a fost organizat pentru prima oară în 2012, pe 19 Mai, de oameni ce adoptă un stil de viață sănătos din peste 62 de țari voluntare, printre care România, Brazilia, Australia, Japonia, Canada, Regatul Unit, Mexic și Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale și dinner parties. Si România a fost pe hartă, cu 7 dintre ele.

Viva Fm este partener media la acest eveniment și vă este recomandat cu încredere!

FRD

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *