full screen background image

Studenţii de la Cuza vor fi pregătiţi pentru a intra pe piaţa muncii

Studenţii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi vor primi “paşapoarte” prin care se confirmă că sunt pregătiţi pentru a intra pe piaţa muncii după ce au absolvit facultatea. Departamentul Servicii pentru Studenţi şi Absolvenţi din cadrul Universităţii propune programul “Paşaport pentru angajabilitate”, care va avea loc în perioada martie – iunie a anului curent. Viitorii absolvenţi vor participa la traininguri gratuite şi conferinţe şi vor primi un “paşaport” la care se vor adăuga “vize” pe măsură ce parcurg etapele programului. Înscrierile se fac până vineri, 20 martie. Organizatorii au pus la dispoziţie un număr de aproximativ 100 de locuri, disponibile pentru tinerii care se află în anul al ll-lea sau al lll-lea. Printre facultăţile eligibile pentru acest program se numără Facultatea de Drept, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Facultatea de Informatică şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. La realizarea programului vor contribui şi firme sau organizaţii importante.
Acesta
 va consta din patru etape obligatorii și una opțională. În urma primei etape, cea de autocunoaștere, studenții vor trebui să participe la minim o sesiune individuală de consiliere. Etapa de management al carierei – traininguri de managementul carierei pentru grupuri de 6 – 18 studenți. Etapa de networking cu profesioniștii – participanții vor trebui să ia parte la minimum o ediție a evenimentului Biblioteca Vie unde vor putea purta discuții individuale cu profesioniștii invitați. Etapa de stagiu de practică – internshipuri în cadrul organizațiilor partenere cu o durată de minim 3 săptămâni sau 30 de ore. Etapa opțională este participarea la un eveniment de carieră –Zilele Carierei, Business Days sau conferințe de specialitate.

„Pregătirea pentru piața muncii este una dintre cele mai importante responsabilități pe care le avem față de studenții noștri, dar și față de comunitate. Prin discuțiile repetate cu studenții și absolvenții noștri, cu ajutorul comunității de afaceri, am ajuns la concluzia că, pe lângă cunoștințe de specialitate, sunt necesare o serie de abilități care se pot deprinde doar prin educație non-formală: prezentarea la interviuri, orientarea către o carieră potrivită, o înțelegere bună a domeniului. Astfel, Universitatea își completează eforturile de asigurare a calității învățământului cu inițiative care să îi ajute pe studenți să se angajeze mai ușor în domeniul în care au studiat”, a declarat prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Obiectivele inițiativei universitare sunt facilitarea autocunoașterii  studenților, dezvoltarea abilităților de management al propriei cariere, punerea în contact a studenților cu posibilii angajatori și dezvoltarea unor abilități necesare pe piața muncii. Mai mult de jumătate din locurile puse la dispoziţie au fost deja ocupate după primele zile de înscrieri.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *