full screen background image

Suma estimată a fi cheltuită pentru cadourile de Moș Nicolae depășește 300 de lei

Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de MEDNET Marketing Research Center,88,4% dintre persoanele din mediul urban intenționează să cumpere cadouri pentru cei dragi de Moș Nicolae.

Urmând trendul de anul trecut, intenția de a face surprize de Moș Nicolaeeste mai ridicată în orașele mici (93,8%) comparativ cu orașele mari (peste 100.000 locuitori), unde 88,0% dintre respondenți au de gând să ofere cadouri.

Comparativ cu anul trecut, în cazul orașelor mari, care au peste 100.000 locuitori,procentul celor care intenționează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant.

Cele mai întâlnite cadouri rămân și anul acesta dulciurile (72,1%) și jucăriile (49,2%). Cadourile sunt însă dintre cele mai diverse, începând cu cele mai banale și mai puțin costisitoare (dulciuri, jucării, articole vestimentare, fructe etc.) și ajungând la unele mai sofisticate și mai scumpe (electrice/electronice/electrocasnice, smartphone/tabletă, excursii/călătorii etc.)

Bugetul pe care respondenții din mediul urban intenționează să îl aloce achiziționării cadourilor pentru ziua de Moș Nicolae va fi, în medie, de 318 lei, în ușoară creștere față de cel de anul trecut (305 lei).

De altfel, cei mai mulți intenționează să cheltuie cu această ocazie între 100 și 250 lei(43,8%).

cadouri-1

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *