full screen background image

VIDEO: Ieșenii interesați de antreprenoriat își petrec weekendul la Piatra Neamț

Distribuie

Rubik Hub, un spațiu dedicat antreprenorilor localizat în Piatra Neamț, organizează weekendul acesta evenimentul StartUp Weekend, pentru cei cei interesați de antreprenoriat din întreaga regiune a Moldovei.

StartUp Weekend Piatra Neamț a început vineri, 24 noiembrie, și reunește un panel de mentori și jurați reprezentantivi ai mediului de afaceri regional. Între participanții care au venit la Piatra Neamț se numără și ieșeni, fie studenți sau antreprenori care au deja experiență în domeniul afacerilor, dar care doresc să obțină feedback pe noile idei. Aceștia au optat pentru o experiență de învățare care se întinde pe durata a trei zile.

Participanții își prezintă inițiativele, formează echipe, apoi elaborează pe durata weekendului ideea de start-up

Evenimentul StartUp Weekend are următoarea structură: în prima zi, cei care au idei de afaceri vin în fața participanților, le prezintă, după care se face o primă selecție a ideilor, în funcție de numărul de voturi obținute de la cei din sală.

Ulterior, aceștia își vor alege ideea pe care vor să o susțină și pentru care își vor oferi experiența acumulată într-un domeniu specific (programare, marketing, business development, graphic design etc.).

Din echipa mentorilor fac parte și reprezentanți ai mediului de afaceri din Iași

Începând cu seara de vineri, 23 noiembrie, echipele formate au stabilit primii pași concreți de acțiune, astfel încât pe tot parcursul zilei de astăzi au avut discuții și au construit în direcția obiectivelor stabilite. Unii dintre aceștia s-au deplasat chiar și în incinta unui centrul comercial din localitate, pentru a obține feedback de la potențialii clienți ai afacerii lor.

De asemenea, a doua partea a zilei a fost dedicată întâlnirilor mixte cu mentorii care au acceptat invitația de la participa la eveniment. Din echipa mentorilor fac parte și ieșenii Emanuel Martonca, Diana Păiuș, Cristi Grăunte, Vlad Olaru și George Olaru, Cristi Bârlădeanu.

Aceștia își petrec weekendul la Piatra Neamț, împreună cu participanții și coechipierii lor, pentru a-i ajuta să dezvolte ideea de start-up pe care o vor prezenta în fața juriului. Jurizarea ideilor de start-up va avea loc duminică, la finalul evenimentului, iar din echipa de jurizare face parte și Traian Luca, fondator al unei importante companiei ieșene de tehnologie.

Participanții sunt încântați de cadrul oferit la Piatra Neamț

Organizatorii de la Rubik Hub au participant anterior și la alte evenimente organizate în rețeaua Startup Weekend, pentru a putea oferi participanților o experiență calitativă.

Valentin Iulian Țoc, membru în echipa de organizare, a sumarizat alături de doi dintre participanți experiența primei zile de eveniment:

Credite video: Alexandra Stroea și Șerban Vornicu

Rețeaua VIVA FM susține evenimentele regionale dedicate antreprenorilor.

Șerban VORNICU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *