full screen background image

Tanabata – Festivalul Stelelor la Viva Flash

Distribuie

Astăzi, la Viva Flash, Marius Mitrofan a fost vizitat de două fete frumoase, Laura Ioniță și Roxana Holban, de la Asociația româno-japoneză Himawari. Laura și Roxana ne-au povestit despre festivalul Tanabata, cunoscut și sub numele de Festivalul Stelelor. Totodată, ne-au dat mai multe detalii și despre asociația Himawari (Floarea Soarelui).

Festivalul Stelelor reprezintă o poveste de dragoste între două stele, Hikoboshi și Orihime, iar legenda are origini chinezești. “Conform legendei, cei doi îndrăgostiți sunt separați de Calea Lactee și o singură dată pe an le este permis să se întâlnească, în cea de-a șaptea zi a celei de-a șaptea luni calendaristice.”

Laura, coordonatoarea festivalului Tanabata, ne-a spus ce vor putea găsi oamenii în cadrul festivalului. Vor avea loc mai multe prezentări și demonstrații de dans, de ceremonia ceaiului, arte marțiale și multe altele. De asemenea, la acest festival, se va îmbrăca și costumul tradițional, Yukata.

Pasiunea pentru cultura japoneză a început, în cazul ambelor fete, cu desenele animate japoneze Anime.

În viziunea fetelor, diferența cea mai mare între cultura românească și cea japoneză este că japonezii au un puternic simț al responsabilitații și faptul că sunt foarte disciplinați.

Pe data de 10 iulie, în curtea Palatului Copiilor, Festivalul Tanabatase se va desfășura după un program bine pus la punct. Pe durata întregului eveniment se vor pune la dispoziție standuri cu limonadă, iar la finalul festivalului va avea loc o tombolă cu premii surpriză.

Detalii despre programul festivalului veți putea găsi pe pagina de Facebook a Asociației româno-japoneză Himawari și pe blogul lor, www.asociatiahimawari.wordpress.com.

Festival recomandat de Viva FM Iași, partener media al evenimentului

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza