full screen background image

Tăriceanu: Guvernul trebuie să fie expresia unei majorități din Parlament

Distribuie

Tariceanu     Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, consideră că noul guvern este unul „prezidențial” și că reprezintă doar dorința președintelui de a avea un guvern propriu, conform Agerpres.

„I-am spus și președintelui (n.r. — Iohannis) în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au — ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (…) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus președintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobișnuit. Nu îl caracterizează acest zâmbet, așa, oarecum de satisfacție că ajunge președintele să fie cel care ia decizia în această privință. Și a făcut-o. A profitat de această conjunctură și a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democrație și Constituție, dar proprie președintelui”, a afirmat Tăriceanu.

„Formula politică nu este corectă. Se înlătură ceea ce am numit democrația reprezentativă. Guvernul trebuie să fie expresia unei majorități din Parlament care este rezultată prin votul cetățenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocrați care poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern și de avea o formulă care nu este politică”, a mai declarat liderul ALDE pentru a susține de ce Cabinetul este unul „prezidențial.”

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza