full screen background image

Tinerii care provin din casele de copii ar putea beneficia de o majorare a ajutorului social

Distribuie

bani romanesti noi     Comisia de muncă a Senatului urmează să discute, marţi, o propunere legislativă care prevede ca tinerii care provin din casele de copii să beneficieze, până la vârsta de 26 de ani, de o majorare cu 100% a cuantumului ajutorului social, iar dacă nu au o locuinţă, această majorare să fie de 200%.

Propunerea legislativă  este semnată de senatorul PSD, Ovidiu Donţu.

De asemenea, propunerea legislativă prevede că aceste persoane vor fi exceptate de la munca în folosul comunităţii, dacă îşi continuă studiile liceale sau universitare în formă de învăţământ de zi.

Vor beneficia de scutirea de la această muncă în folosul comunităţii şi familiile pentru care ajutorul social rezultat din calcul este de până la 50 de lei pe lună.

Pentru aceste familii, orele de muncă se stabilesc trimestrial şi se efectuează îm prima lună de plată.

Iniţiatorul precizează în expunerea de motive că este o măsură de protecţie social acordarea acestei sume de bani în plus la ajutorul social, cu atît mai mult cu cât tinerii proveniţi din sistemul instituţionalizat îşi găsesc foarte greu de lucru.

Senatorul PSD precizează că beneficiarii acestei legi ar primi 280 sau 420 de lei, faţă de 142 de lei, în prezent, ceea ce ar însemna o sumă de 9 lei sau 14 lei pe zi, în cazul persoanelor fără locuinţă, faţă de 5 lei cât este în prezent ajutorul social.

Senatul este primă Cameră sesizată în cazul acestui proiect.

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza