full screen background image

„Toamnă la Voroneț” cu filme și fotografii

Festivalul Internațional de Film, Fiaporamă, și Fotografie „Toamnă la Voroneț” a debutat, ieri, cu proiecția filmului „Orient express” regizat de Sergiu Nicolaescu. Andrei Giurgia, prezentator al emisiunii „Dimineți Animate”, este la Gura Humorului și ne aduce informații noi și impresii despre festival.

Audio Andrei Giurgia:

Andrei ne-a spus că deși în termometre mercurul cobora ușor sub zero grade, oamenii s-au strâns în număr cât mai mare pentru a viziona filmul care a deschis festivalul, dar și pentru a admira cele două expoziții, vernisate în Gura Humorului: „Descoperă arhiva fotografică AGERPRES”, în prezența directorului general al AGERPRES – Alex Giboi, și expoziția pictorului Radu Bercea, „Memoria retinei gulagului românesc”, în care sunt conturate scene de tortură atât din timpul războaielor, cât și din timpul regimului comunist. Spre seară, cinefilii s-au strâns în sala mare a Casei de Cultură din Gura Humorului pentru a urmări filmul istoric „Reconstituirea” în prezența actorului sucevean Vladimir Găitan. La finalul filmului, publicul a fost invitat să adreseze întrebări sau să să-și exprime propriile păreri despre filmul care a fost proiectat, pentru prima dată, în anul 1971.

Festivalul, prezentat de Andrei Giurgia, se derulează pe perioada 13-16 octombrie 2016 și, în cele patru zile, aduce în fața publicului filme precum: „Ciprian Porumbescu” (1972), „Dumbrava Minunată” (1980), „Mama” (1976), „Doar cu buletinul la Paris” (2015), dar și spectacole de teatru, expoziții, lansări de carte și excursii.

Viva FM este partener media regional al festivalului Internațional de Film, Diaporamă, și Fotografie „Toamnă la Voroneț” care are o tradiție de 36 de ani. Festivalul a primit, încă din anul 1981, numeroase premii din partea Asociației Cineaștilor din România, Televiziunii Române și Asociației Artiștilor Fotografi din România.

Pentru a fi la curent cu ultimele detalii ale evenimentului, accesați pagina noastră de Facebook sau pagina de Facebook a festivalului.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *