full screen background image

Tonus Plus: 13 februarie. Beatrice Abălașei despre importanța sportului în viața noastră

Distribuie

Sportul și mișcarea reprerzintă o parte esențială a vieții omului și a educației acestuia. Despre acest lucru și despre importanța sportului în activitățile cotidiene, precum și despre domeniile profesionale de activitate legate de sport am discutat astăzi, în studioul Viva FM, cu conf. univ. dr. Beatrice Aurelia Abălașei, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași.

Aceasta a vorbit despre specializările existente la Facultatea de Sport din Iași, despre oportunitățile de angajare ale studenților absolvenți ai acestei facultăți.

Mai cu seama, Beatrice Abălașei a insistat asupra importanței educației fizice ca disciplină în învățământul primar, gimnazial și liceal. Elevii trebuie încurajați să participe activ la orele de educație fizică, ore care au scopul să-i relaxeze pe aceștia și să-i scoată din rutina orelor clasice, desfășurate în sălile de clasă. Părinții trebuie să participe activ la acest demers, nu să încerce să obțină scutiri medicale pentru copii, contribuind astfel la „izolarea” acestora, a mai adăugat Beatrice Abălașei.

Pentru a asculta mai multe din discuția acesteia cu kinetoterapeutul Elena Gheorghiță, întreaga emisiune vă stă la dispoziție mai jos:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza