full screen background image

Tonus Plus: 20 februarie – asistent univ. dr. Paul Lucaci vorbește despre recuperarea pacienților care au suferit un accident vascular

Astăzi, la Tonus plus – starea ta de bine, Paul Lucaci, asistent univ. dr. la Facultatea de Educație Fizcă și Sport din Iași (la specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială) a vorbit despre îngrijirea pacienților neurologici (adică a celor care se confruntă cu urmările unui accident vascular cerebral) și, totodată, despre prevenția afecțiunilor neuromotrii.

Riscurile cu care se confruntă pacienții vizați de astfel de afecțiuni au repercusiuni puternice asupra întreg modului de a viețui al suferindului. De aceea, Paul Lucaci a insistat asupra îngrijirii speciale pe care o necesită astfel de pacienți. Totodată, date fiind implicațiile și urmările pe care le au afecțiunile neuromotorii (în special accidentul vascular cerebral), invitatul de astăzi a vorbit despre necesitatea evaluării și a autoevaluării stării de sănătate pentru prevenția accidentului vascular, care impune o recuperare destul de anevoioasă. Legat atât de prevenție, dar și de recuperare, Paul Lucaci a mai menționat în emisiunea Tonus Plus de astăzi cât de importantă este informarea oamenilor în ceea ce privește aceste afecțiuni neuromotorii, referindu-se la necesitatea existenței unor „măsuri de siguranță” în stilul de viață, dar și la cunoașterea posibilităților de atenuare a urmărilor uui AVC.

Mai multe din discuția invitatului cu moderatoarea emisiunii, Elena Gheorghiță, ascultați mai jos:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *