full screen background image

Tonus plus – 23.01 – de vorbă cu dr. Vladimir Poroch despre bolile paliative

Distribuie

În emisiunea Tonus Plus de astăzi, terapeutul Elena Gheorghiță a discutat cu dr. Vladimir Poroch, medic primar, vicepreședinte al Asociației Naționale de Îngrijiri Paliative (ANIP), șef de lucrări în cadrul disciplinei de îngrijiri paliative în cadrul Universității de Medicină și Famacie „Gr. T. Popa” Iași și medic-șef al Compartimentului de Îngrijiri Paliative din Institutul Regional De Oncologie Iasi.

Invitat în studioul Viva FM Iași, dr. Vladimir Poroch a vorbit despre conștientizarea importanței îngrijirilor paliative în sistemul medical. Acesta a descris ce înseamnă îngrijirile paliative, cum se fac acestea și mai ales, cât de semnificativă este susținerea morală și menținerea unei stări de bine și optimism în cazul bolnavilor incurabili.

De asemenea, medicul a vorbit despre progresul înregistrat în ultimii ani în domeniul îngrijirilor paliative în România, lucru remarcat și în comunitatea internațională.

Îngrijirea paliativă este o îngrijire complexă, care presupune interdisciplinaritate. Dr. Vladimir Poroch a menționat că la secția de paliație unde lucrează, pacienții au parte de îngrijiri multiple. De bolnavi se ocupă medici, kinetoterapeuți, preoți și psihologi. Toți aceștia se întrunesc în ședințe interdisciplinare pentru a discuta despre îngrijirea pe care o necesită fiecare pacient.

Dr. Vladimir Poroch a anunțat că Ministerul Sănătății a emis un ordin în august 2017 prin care se vor implementa, anul acesta, cursuri de îngrijiri paliative pentru asistenții medicali, care se pot astfel perfecționa în acest domeniu.

Dacă ați pierdut emisiunea Tonus Plus de astăzi, puteți urmări discuția integrală cu medicul Vladimir Poroch:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *