full screen background image

Tonus Plus: invitat doctor Delia Reurean-Pintilei, despre consumul moderat de bunătăți, în perioada sărbătorilor

Kinetoterapeutul Elena Gheorghiță o are din nou în studioul Viva FM pe doctor Delia Reurean-Pintilei, specialist în nutriție, diabet și boli metabolice.

În preajma sărbătorilor, comportamentul alimentar al persoanelor devine tot mai haotic, de aceea, în această ediție Tonus Plus, ascultătorii au fost informați despre menajarea kilogramelor și a afecțiunilor digestive, astfel încât organismul să nu fie stresat.

Principala problemă cu care se confruntă medicii după perioada sărbătorilor este faptul că pacienții fac abuz de alimentele ce au fost interzise în timpul postului, astfel cedând poftelor. Specialista a recomandat introducerea prudentă și treptată a alimentelor, pentru a nu fi create dezechilibre. De asemenea, a recomandat cantități moderate de „bunătăți” și evitarea alimentelor cu multă grăsime, dar și a sucurilor.

Trebuie să existe o selecție a mâncărurilor, din multitudinea acestora de pe masa de sărbătoare. Pentru că în perioada sărbătorilor oamenii au mai mult timp liber, sunt recomandate plimbările, „bulgăreala”, și activitățile fizice.

Sărbători liniștite, pline de pace și cu consum moderat de bunătăți le doresc specialistele în nutriție ascultătorilor Viva FM!

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *