full screen background image

Tonus Plus: invitat Silvia Ignat, despre medicina homeopată

Distribuie

În data de 13 martie, kinetoterapeutul Elena Gheorghiță a avut-o în vizită pe doamna medic Silvia Ignat, medic primar cu competențe în homeopatie și acupunctură.

Există o tendință a societății, prin care lumea încearcă să fugă de medicamente și apelează la medicina homeopată. Homeopatia este o metodă non invazivă de tratament, care persistă de pe vremea lui Hippocrate, recunoscută fiind abia din sec. XVIII. Există o prejudecată, printre medicii alopați, că homeopatia este mai puțin eficientă. Dacă cele două tipuri de medicină ar fi îmbinate, rezultatele ar fi mult mai bune. În homeopatie, se folosește remediul, nu medicina, fiind necesar de a afla și ce-l supără pe pacient, pe lângă simptomele fizice.

Multe afecțiuni nu mai răspund la tratamentul alopat. Fiecare pacient are o cauză emoțională ce ține de anumite simptome. De exemplu, ulcerul este adesea cauzat de supărări emoționale și de stres. De aceea, există posibilitatea ca tratamentul fizic să nu funcționeze, pentru că acea cauză nu a fost înlăturată. Trebuie să se intre în profunzime și să se meargă țintit spre problemă. Consultația trebuie amănunțită și metodele de terapie trebuie combinate: medicina homeopată și alopată.

Ce e de mare importanță este că remediile homeopate nu au contraindicații și nici reacții secundare.

Continuarea emisiunii poate fi ascultată:

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza