full screen background image

Tonus Plus: invitat specialist ORL, doctor Dragoș Palade

Distribuie

În studioul Viva FM, alături de kinetoterapeutul Elena Gheorghiță, este doctorul Dragoș Palade – medic primar ORL. Practic, ORL presupune zona nasului, a urechilor și a gâtului.

În sezonul rece, frecvența și intensitatea patologiilor se accentuează, din cauza scăderii imunitare. Frigul în sine nu este o cauză a afecțiunilor, dar favorizează apariția acestora. Imunitatea scăzută se datorează lipsei vitaminelor, ascunderii soarelui, scurtării zilei.

Sezonul rece favorizează anumite patologii, cum ar fi nasul înfundat. Cauzele sunt multiple: afecțiunea inflamatorie, deviația de sept și altele. Deviația de sept nu este genetică, dar este răpândită la populație. Nu toate cazurile de deviație de sept necesită intervenții chirurgicale. Dacă gradul de obstrucție nazală, dat de deviație de sept, interferă cu activitatea zilnică, atunci se recomandă corecția, pentru a putea fi asigurat fluxul complet de aer.

Mucoasa nazală are mai multe funcții: de a încălzi aerul, de a-l răci, de a-l umezi, de a-l purifica – respirația nazală este extrem de importantă.

Pentru a asculta întreaga emisiune, urmăriți link-ul de mai jos:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza