full screen background image

Tonus Plus: invitată, Egidia Miftode, specialist în boli infecțioase

Distribuie

Prima emisiune Tonus Plus din 2018, abordează tema prevenției bolilor infecțioase. Prof. univ. dr. Egidia Miftode este specialistă în boli infecțioase și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Aceasta a vorbit cu precădere despre infecțiile respiratorii, frecvente în sezonul rece. A atras atenția asupra medicației administrate fără prescripția medicului, care, nefăcută eficient, poate crea o rezistență mai mare la germeni în loc să-i elimine.

Dr. Egidia Miftode a recomandat vaccinarea pentru protecția organismului, însă mai cu seama un stil de viață sănătos (bazat pe o dietă echilibrată și pe un aport eficient de vitamine, pe mișcare zilnică, odihnă suficientă, igienă, evitarea fumatului, a stresului și a unei vieți sedentare).

Atât doctorul invitat, cât și Elena Gheorghiță, au insistat asupra importanței mișcării și sportului, atât de necesare în viața noastră. În imposibilitatea practicării unui sport, orice mișcare a articulațiilor (la locul de muncă, acasă și oriunde) aduce un plus stării de sănătate. Pentru infecțiile respiratorii, este recomandată, desigur, gimnastica respiratorie.

Elena Gheorghiță, kinetoterapeut, a făcut și câteva exerciții de respirații în studioul de emisie, pe care le puteți asculta și încerca acasă.

Pentru mai multe sfaturi ș informații despre starea ta de bine, emisiunea Tonus plus de astăzi poate fi urmărită aici:

 

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *