full screen background image

Trei scheme de tratament cu interferon, disponibile în județul Iași

Distribuie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că nego­cierile pentru noile contracte pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C au fost finalizate. Re­prezentanţii CNAS spun, prin intermediul unui comunicat de presă, că în curând vor fi disponibile trei scheme de tratament, care vor oferi o soluţie adaptată după nevoile pacientului. Schema de tratament va fi stabilită de fiecare medic, în funcţie de starea pacientului şi de particu­la­rităţile acestuia, tratamentul putând să dureze între 8 şi 24 de săptămâni. Încheierea propriu-zisă a contractelor urmează să fie realizată zilele următoare, când cei trei deţinători de autorizaţii de punere pe piaţa cu care CNAS a negociat vor depune documentaţia.

În noua etapă de tratament vor putea fi trataţi aproximativ 13.000 de pacienţi, spun cei de la CNAS, dintre care 12.100 cu ciroză compensată, 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 cu insuficienţă renală cronică care fac dializă, indiferent de gradul de fibroză, 50 cu transplant hepatic sau alte tipuri de transplant, indiferent de gradul de fibroză.

La Iaşi, în ultimul an, din luna mai 2017 până în iulie 2018, aproximativ 1.700 de persoane au beneficiat de tratament fără interferon pentru hepatită cronică virală de tip C, iar rata de vindecare a fost de peste 95%, spun reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza