full screen background image

Trei tentative de înşelăciune în aceeaşi zi

Distribuie

Trei infracţiuni de tentativă la înşelăciune au fost sesizate duminică, de persoane cu vârste de peste 70 de ani. Infractorii au acţionat folosind metoda “accidentul” şi au încercat să obţină sume mari de bani de la bătrânii pe care i-au contactat telefonic. În toate cele trei cazuri, victimele şi-au dat seama că este vorba despre o tentativă de înşelăciune şi au anunţat poliţia.     

Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie de 70 ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că în ziua de 26 februarie, a fost contactată telefonic de către un bărbat, care s-a prezentat ca fiind poliţist şi care i-a spus că fiul său a avut un accident şi este în stare gravă, întrebând de ce sumă de bani dispune femeia.  Aceasta şi-a dat seama că apelantul încearcă să o înşele, încheind convorbirea.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie de 74 ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că în aceeaşi zi, a fost contactată telefonic de către un bărbat care s-a prezentat ca fiind procuror şef şi care i-a spus că unul dintre copii a provocat un accident, iar pentru a scăpa de răspunderea penală, trebuie să dea suma de 40.000 euro.  Aceasta şi-a dat seama că bărbatul încearcă să o înşele, apelul fiind încheiat.

Totodată, poliţiştii din cadrul  Secţiei 6 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie de 82 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că în ziua de 26 februarie,  a fost apelată de către o persoană care i-ar fi solicitat 10.000 lei, întrucât fiul ei ar fi fost fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a suferit leziuni multiple, fiind internat la un spital din municipiul Iaşi.  Persoana vătămată nu a trimis suma solicitată .

În cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la înşelăciune”, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora.
                       

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza