full screen background image

Tudorel Toader: A venit vremea clarificărilor la DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni dimineața că „a venit vremea clarificărilor la DNA”, susținând că a atras atenția ca activitatea acestei instituții să se desfășoare în limite constituționale.

„Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de adoptare a OUG 13, eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA și am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA-ului să se desfășoare în limite constituționale. Susținem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupției, dar vă rog să reținem că lupta împotriva corupției nu înseamnă numai DNA, nu înseamnă numai aplicare de pedepse și condamnări. Deci înseamnă, în primul rând, prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, urmând ca norma penală să fie ultima soluție. Și prin pachetul de legi privind Justiția, veți vedea că vom propune măsuri de consolidare a luptei împotriva corupției”, a spus Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției.

Cu privire la recentele dezvăluiri din cadrul DNA, Tudorel Toader a amintit faptul că a sesizat Inspecția Judiciară a CSM cu privire la înregistrările care au apărut în spațiul public, subliniind că el nu poate spune dacă ele sunt sau nu adevărate, însă CSM are în curs procedura de verificare a acestora.

Ministrul Justiției a arătat că a sesizat Inspecția Judiciară a CSM pentru a face evaluări de fond cu privire la activitatea managerială a DNA și a Ministerului Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde nu au fost făcute evaluări privind activitatea managerială de 10 ani.

„Sper să se constate că nu avem o justiție selectivă. Sper să se constate faptul că sesizările, cauzele deduse spre urmărirea penală au fost soluționate cu celeritate, (…) să răspundem acelor cerințe de soluționare a cauzelor într-un termen rezonabil și în același timp mai sper să se respecte și cronologia soluționării în funcție de cronologia înregistrării. Noi avem nevoie de o justiție dreaptă. Susținem prevenirea faptelor de corupție, dar ca ministru al Justiției sunt obligat să nu văd numai partea pozitivă, faptul că mulți inculpați sunt descoperiți și condamnați, să văd și partea negativă, să văd și faptul că, din păcate, mulți cetățeni, mulți români, sunt arestați, sunt urmăriți penal, sunt anchetați, trimiși în judecată, eventual și condamnați, pentru ca ulterior să se constate că sunt nevinovați, ceea ce este o adevărată tragedie și este o pată neagră pentru Justiția din România”, a adăugat Tudorel Toader.

AGERPRES

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *