full screen background image

UMF Iași este gazda unei întâlniri importante din cadrul Consiliului Europei

Distribuie

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi este gazda, în perioada 24-25 septembrie, a şedinţei Biroului de Bioetică al Consiliului Europei. Acesta este format din şapte membri, un preşedinte şi un vice-preşedinte.

În momentul de faţă, preşedintele biroului este prof.dr. Beatrice Ioan, prorectorul UMF Iaşi, reprezentantul României, iar vice-preşedinte este reprezentantul Suediei. Comitetul de Bioetică al Consiliului Europei funcţionează în subordinea Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei şi este format din reprezentanţi ai celo 47 state membre, asigurând o componenţă multidisciplinară.

Printre sarcinile acestuia se numără realizarea re-examinărilor regulate prevăzute de Convenţia de la Ovievo şi în protocoalele adiţionale sau dezvoltarea principiilor stipulate în Convenţia privind Drepturile Omului şi Biomedicina.

Printre activităţile desfăşurate în prezent se numără şi realizarea unui curs privind principiile esenţiale destinate protejării drepturilor omului în domeniul biomedical, destinat specialiştilor din domeniile legal şi medical, cât şi elaborarea unui ghid pentru promovarea dezbaterii publice privind provocările faţă de drepturile omului în contextul progresului în domeniul ştiinţei şi noilor tehnologii.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza