full screen background image

Uniforma ar putea redeveni obligatorie pentru elevi

Distribuie

uniforma     Uniforma ar putea deveni din nou obligatorie pentru elevi, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor „în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor”, transmite gandul.info.

Noul proiect de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor vor stabili modelele uniformelor şi semnele distinctive

Elevii care provin din familii cu venituri reduse vor beneficia de burse cu ajutorul cărora vor putea cumpăra uniformele necesare.

Această măsură contribuie la prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, la impunerea „unei anumite discipline, respect şi bun gust”, la evitarea „discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite”, la promovarea egalităţii de şanse şi la „menţinerea decenţei, evitându-se situaţiile în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală”.

Un alt plus al noii măsuri va fi „aspectul uniform al clasei prin faptul că elevii poartă acelaşi model şi culoare indiferent de sex”. “În ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi prin situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci”, mai afirmă iniţiatorii în expunerea de motive.

Proiectul a fost înaintat conducerii Camerei Deputaţilor de deputatul PSD de Argeş Cătălin Marian Rădulescu și a fost semnat de alţi 13 aleşi.

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza