full screen background image

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, premiată de Comisia Europeană pentru cercetare

Distribuie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit din partea Comisiei Europene, prin Direcţia Generală Cercetare şi Inovare, premiul „HR Excellence in Research”. Acesta s-a acordat în urma progreselor făcute în alinierea politicilor de resurse umane.  UAIC este singura universitate publică din țară care a primit recunoaşterea pentru implementarea strategiei de resurse umane pentru cercetare, alături de alte 412 universitați și instituții de cercetare din 30  de țări europene.

Echipa de lucru care gestionează strategia de resurse umane este coordonată de prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe, Conf. univ. dr. Romeo Asiminei, directorul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice.

În data de 29 martie 2011, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a semnat Declarația de Aderare la Carta Europeană a Cercetătorilor și Codul de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorilor. Ca urmare a Declarației de Aderare, Universitatea a început un proces de implementare a Cartei și Codului cercetătorilor sub îndrumarea Comisiei Europene. La data de 10 aprilie 2014, Universitatea a primit din partea Comisiei Europene premiul „HR Excellence in Research”.

Ionela APETREI

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza