full screen background image

Veolia Energie Iași și Termoelectrica S.A. Chișinău – parteneriat pentru viitorul termoficării centralizate din România și Republica Moldova

Veolia Energie Iași a semnat miercuri, 29 iunie, un protocol cu operatorul de termoficare al capitalei Republicii Moldova, Termoelectrica S.A. Chișinău. Acesta prevede colaborarea dintre cele două companii în vederea punerii în comun a bunelor practici utilizate la Iași și Chișinău ce țin atât de partea tehnică a activității, cât și de partea ce-i privește pe clienți și parteneriatul cu aceștia.

„Acțiunile de comunicare pe care le-am realizat în ultimele luni au fost dublate permanent de îmbunătățirea parteneriatului cu clienții, iar soluțiile tehnice pe care le-am implementat au un obiectiv major: furnizarea de energie termică la un inalt grad de calitate și continuitate și la un preț corect. Adica exact ce îți propun și cei de la Veolia. Sunt convins de beneficiile colaborării cu colegii de la Iași, atât pentru noi, cât și pentru clienții pe care îi servim în fiecare zi”, a precizat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica S.A. Chișinău.

Vizita realizată de echipa Veolia la Chișinău a venit ca urmare a conferinței naționale „Termoficarea centralizată – pași spre viitor”, eveniment organizat de Veolia Energie Iași în luna martie 2016. ce a reunit peste 160 de participanți din 15 orașe. În cadrul acelei conferințe s-a propus lansarea unei dezbateri publice reale, cu acoperire națională și chiar transfrontalieră, în cadrul căreia cetățenii să decidă care este soluția optimă pentru alimentarea cu apă caldă și caldură a marilor orașe.

Reprezentanții celor două companii au discutat despre problemele moștenite la preluarea termoficării centralizate în cele două orașe și soluțiile găsite, pe baza unui plan de acțiuni, concentrat pe comunicarea cu utilizatorii serviciilor celor două companii.

„Ne dorim sa implementam toate actiunile necesare pe plan tehnic, financiar, comercial și de comunicare în așa fel încât clienții noștri – cei existenți și cei potențiali – să decidă care este cea mai bună soluție de alimentare cu energie termică. Să decidă în deplină cunoștință de cauză, analizând toate aspectele ce țin de economiile de consum și de costuri, siguranța noastră și a familiilor noastre, sănătatea comunității din care facem parte, eficiența energetică, protecția mediului înconjurător”, a spus Alexandru Teleru, directorul general al Veolia Energie Iași.

La discuțiile de miercuri a participat și viceministrul economiei în cadrul Guvernului Republicii Moldova, responsabil cu Energia, Valeriu Triboi. Un subiect important discutat cu reprezentantul guvernului Moldovei a fost reprezentat de soluția contorizării individuale a consumului de apă caldă și caldură cu configurarea pe orizontală a instalațiilor de energie termică din apartamente. „Este proiectul de suflet al echipei noastre, prin care dorim să răspundem provocării majore a domeniului în care ne desfășurăm activitatea: aceea de a oferi clienților noștri posibilitatea de a fi independenți în sistem centralizat, într-un sistem considerat pe timpuri colectivist, care însă poate fi eficient și modern”, a declarat Ana-Maria Icătoiu, director comercial și de comunicare al Veolia Energie Iași. Cele două părți au stabilit să realizeze acțiuni comune cu scopul ca această soluție tehnică să devină generalizată la nivel național, în cadrul unor programe guvernamentale care să sprijine realizarea lucrărilor.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *