full screen background image

Veolia Energie Iași, un exemplu de bună practică la nivel național pentru Serviciile Publice de Termoficare

În cursul zilei de joi, 21 iulie, echipa Veolia s-a întâlnit cu conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), reprezentată de Emil Calotă, vicepreședinte, și de Viorel Alicus, director general. Discuțiile au avut ca subiect principal cadrul legislativ și reglementar necesar încurajării investițiilor în unități de cogenerare de înaltă eficiență asociate sistemelor centralizate de termoficare. Această soluție tehnică este puternic sprijinită de Uniunea Europeană, în condițiile în care asigură eficiență energetică și protecția mediului înconjurător în orașele unde este implementată.

Veolia Energie Iași a lansat recent demersurile necesare realizării unei investiții majore la Iași, în valoare de 40 de milioane de lei: este vorba de o unitate de cogenerare de înaltă eficiență pentru a produce simultan energie termică și electricitate și pe timpul verii la CET Tudor, aceasta în condițiile în care la CET Holboca se funcționează deja în cogenerare.

„Statul Român are obligația de a sprijini investițiile private, în echipamente noi și eficiente, cu atât mai mult când acestea alimentează sistemele centralizate de termoficare, de care beneficiază milioane de români. Țara noastră are o tradiție extrem de valoroasă în ceea ce privește sistemul energetic național, iar orice investiție ce duce la eficiență, la creșterea independenței energetice a României, la protecția mediului înconjurător și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor trebuie susținută de autoritățile naționale. Acestea au obligația de a asigura un cadru legislativ predictibil pe termen mediu și lung, de care investitorii să se poată folosi pentru finanțarea proiectelor pe care doresc să le realizeze. În acest sens, ANRE este un susținător major al realizării de astfel de investiții al căror beneficiar final, până la urmă, este cetățeanul respectivului oraș, fiindcă va avea la dispoziție energie la un înalt grad de calitate și continuitate, și la un preț corect”, a declarat Emil Calotă, vicepreședintele ANRE.

În plus, vicepreședintele autorității de reglementare în domeniul energiei a apreciat în mod pozitiv evoluția din ultimii patru ani a sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Iași, pe care îl consideră o adevarată referință la nivel național, un exemplu de bună practică pentru renașterea și dezvoltarea unui serviciu public ce pune clienții finali în centrul tuturor acțiunilor realizate de operatorul de termoficare.

Emil Calotă a încurajat echipa Veolia să continue promovarea, inclusiv la nivel național, a avantajelor sistemelor centralizate integrate (producție – transport – distribuție – furnizare) și a soluțiilor moderne pe parte comercială, tehnică, de marketing și comunicare pe care Iașul le-a adus în ultimii ani pe piața serviciilor publice, prin exemplul termoficării centralizate: „Un serviciu public ce oferă clienților descentralizare în sistem centralizat prin contorizarea individuală a consumului de apă caldă și caldură cu configurarea pe orizontală a instalațiilor interioare de energie termică, un serviciu public în permanent dialog, pe numeroase căi, cu clienții săi, un operator care își asumă angajamente concrete pe care le respectă – toate acestea sunt elementele de bază ale unui profesionalism pe care ni l-am dori generalizat la nivel național”, a mai subliniat vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, conform unui comunicat de presă semnat de Ana-Maria Icătoiu, director comercial și de comunicare al Veolia Iași.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *