full screen background image

Veolia și ISJ Iași – parteneriat pentru un mediu curat și un viitor sănătos al comunității

Distribuie

Veolia Energie Iași derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, campania „RECO Planeta: împreună Regenerăm Planeta – Și eu pot face ECOnomii de resurse”, acțiune ce se adresează unui număr de 2 000 de elevi ai ciclurilor primare și gimnaziale din mai multe instituții de învățământ din Iași. Astăzi, 15 iunie, de la ora 12, a avut loc la Colegiul National “Emil Racoviță” lansarea oficială a campaniei.

Acțiunea „Zilele eficienței energetice” derulată de Grupul Veolia are loc în cadrul „Săptămânii Europene a Energiei Durabile” / „European Sustainable Energy Week” (EUSEW), organizată de Comisia Europeană. Prin această campanie, dorim ca elevii de școală primară și gimnazială să înțeleagă corect și la timp impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător acțiunile cetățenilor unei comunități, indiferent de vârsta acestora.

 Veolia Energie Iași participă în mod activ la această inițiativă, ce se va desfășura în peste 30 de țări din întreaga lume, prin organizarea de acțiuni educative în mai multe instituții de învățământ din Iași la sfârșitul acestui an scolar (iunie-iulie 2016) și la începutul anului școlar următor (în lunile septembrie și octombrie 2016).

Campania, derulată în strâns parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, presupune promovarea unor gesturi simple și practice pe care toți copiii le pot face acasă și la școală în așa fel încât să folosească judicios resursele pe care le primesc și, prin urmare, să protejeze mediul înconjurător.

Colegii noștri implicați în această campanie vor participa la întâlniri interactive cu elevii ieșeni, cărora le vor împărtăși din experiența lor folosindu-se de filme și afișe cu rol educațional, și dăruindu-le 2 000 de seturi formate din caiete, pixuri, semne de carte și sacose fabricate din materiale reciclate.

De asemenea, vom organiza vizite ale copiilor la centralele de producție CET Holboca si CET Tudor, în așa fel încât elevii să vadă  modul în care un operator de servicii publice contribuie la dezvoltarea unui mediu sănătos pentru ei și familiile lor.

La lansarea proiectului a fost prezentă și prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector General al ISJ Iași: „Captivi într-o lume modernă a tehnicii și a internetului, a tehnologiilor diverse și a confortului, tindem să uităm că resursele sunt limitate, că lumea în care trăim este singura noastra certitudine, iar mediul, natura sunt spații vitale față de care avem responsabilități, indiferent de vârstă. Acesta este mesajul pedagogic al proiectului pe care îl derulăm alături de Veolia, în armonie cu eforturile europene de a sensibiliza copiii, tinerii asupra necesității unui comportament ecologic responsabil. Educație nu înseamnă doar cunoaștere, informație teoretică, ci și simț practic, racordare la lumea reală, atitudini civice, receptivitate față de ideea unei dezvoltări durabile a societății. Elevii vor ințelege poate mai profund și prin acest demers educațional complex, pe care îl salutăm cu prețuire, ca risipa, neimplicarea, indiferența sunt forme grave de a ignora provocările secolului XXI în care trăim, o lume a contrastelor pe care copiii o pot face mai bună, mai curată, mai senină, eternizând astfel valorile umanității.”

Ana-Maria Icătoiu, director comercial și de comunicare al Veolia Energie Iași: „Este foarte important pentru noi, echipa Veolia, să participam în mod activ la educarea copiilor încă de la cele mai fragede vârste în legatura cu implicarea pe care fiecare dintre noi trebuie să o aibă în ceea ce privește protecția mediului înconjurător și utilizarea judicioasă a resurselor pe care planeta ni le pune la dispoziție. Dacă astfel de gesturi simple devin automatisme pentru copii, cu siguranță ele vor fi învățate și de părinții lor. Iar noi și copiii nostri vom trăi într-o comunitate sănătoasă și vom respira cu toții un aer curat.”

În cadrul campaniei sunt incluse următoarele instituții de invățământ: Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”,  Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Lcoala Gimnazială „B.P. Hașdeu”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Ioan Holban”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnologic „Gheorghe Mârzescu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Economic „Virgil Madgearu” și Liceul Economic de Turism.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *