full screen background image

Viitorii studenți se pot înscrie la facultățile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” în perioada 9 – 27 iulie

Distribuie

Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a stabilit perioada în care se va desfășura sesiunea de admitere din vară pentru anul universitar 2018 – 2019. Astfel, pentru licență, absolvenții de liceu își vor putea depune dosarele în intervalul 9 – 27 iulie, în timp ce absolvenții de licență se pot înscrie la programele de master în perioada 2 – 20 iulie.

Admiterea va consta și anul acesta în depunerea unui singur dosar și plata unei singure taxe de înscriere, candidații putând opta pentru toate specializările de la toate facultățile Universității Tehnice, urmând a fi repartizați pe baza mediilor și a opțiunilor. De asemenea, candidații se pot înscrie la TUIASI completând un formular online de acasă, situația cu numărul de candidați la fiecare facultate în parte urmând a fi afișată în timp real.

În paralel, Universitatea Tehnică continuă campania de promovare a admiterii în țară, dar și în Republica Moldova. Săptămâna trecută, două delegații ale TUIASI au fost în Basarabia unde au prezentat oferta de admitere la licență și master a Politehnicii ieșene. „În continuare urmează o altă vizită la Bălți și vom vedea care este interesul studenților basarabeni pentru universitatea noastră. Am sesizat creșterea acestui interes anul trecut, pe măsura implicării noastre în promovarea universității în liceele din Republica Moldova. Promovarea se realizează la nivel de universitate, există echipe care fac deplasări pentru a promova imaginea tuturor celor 11 facultăți, au avut materiale promoționale cu toate facultățile, dar și imagini în care a fost prezentată universitatea și Iașul. La următoarele deplasări vom veni cu informații suplimentare, vom culege diverse reacții și vom răspunde la întrebările elevilor”, a precizat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității la TUIASI.

În același timp, universitatea desfășoară încă din luna decembrie o campanie de promovare în liceele din Moldova, urmând ca în zilele următoare să plece din nou echipe mixte de studenți și profesori în diverse caravane pentru a prezenta oferta TUIASI în liceele din Moldova.

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza