full screen background image

VIVA SPECIAL. AUDIO: Deznodământul conflictului dintre jandarmi şi actori. Forţele de ordine au ajuns la Teatrul Luceafărul

Trupa  AUĂLEU din Timișoara a interpretat duminică, în Piaţa Unirii, o piesa de teatru din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi. O fostă profesoară de limba română, ieşită la pensie şi devenită între timp protestatară şi un jandarm sunt cele două personaje ale piesei care a fost pusă în scenă în Piaţa Unirii. Tot aceste două personaje au reuşit să stârnească şi interesul a doi jandarmi ieşeni, de această dată din viaţa reală. După terminarea spectacolului, aceştia au intervenit şi i-au legitimat pe actorii timişoreni, urmând să îi sancţioneze pentru tulburarea ordinii publice.

Oltiţa Cîntec, director artistic al Festivalului Internaţional pentru Publicul Tânăr a explicat situaţia de duminică:

Directorul artistic al festivalului mai crede că cei doi jandarmi au fost loviţi în orgoliu de faptul că personajul jandarmului din piesa de teatru a fost ironizat în repetate rânduri.

Loc. Col. Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, a vorbit la Viva FM despre cele întâmplate la finele săptămânii. Acesta susţine că mai mulţi cetăţeni i-au sesizat pe jandarmi în legătură cu limbajul folosit de actori în cadrul piesei de teatru. Forţele de ordine au intervenit la finalul piesei, dorind doar să-i avertizeze pe actori asupra limbajului folosit, nefiind pusă problema amendării.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi este un eveniment etichetat cu prestigiosul label „festival european”, acordat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor, cu sediul la Bruxelles şi a ajuns la a noua ediţie.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *