full screen background image

VIVA VOX. Ce cred ieșenii despre vaccinul antigripal?

Distribuie

La începutul acestei luni, erau înregistate, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi, cinci decese din cauza gripei. Tot la începutul lunii februarie, numărul persoanelor diagnosticate clinic cu gripă la Iaşi era de 118, iar al celor descoperite în urma testelor medicale la 31, dintre care 27 la persoane cu domiciliul în judeţ şi patru din judeţele alăturate. În momentul de față, nu există o informare oficială din parte Direcției de Sănătate Publică Iași.

Reporterii Viva FM au stat de vorbă cu ieșenii, iată ce părere au aceștia despre vaccin:

Nu mi-am făcut niciodată”  „Da, la Spiridon”   „Nu, nu m-am vaccinat, dar nu pentru că nu cred în el, doar pentru că nu m-am gândit serios la asta”  „Nu sunt de acord, am făcut o singură dată și am zis că mor” „Pur și simplu nu l-am făcut

La nivel național, activitatea gripală în săptămâna 4-10 februarie a avut un trend descrescător, menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Totodată, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 120 decese.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza