full screen background image

VIVA VOX. Concluziile mitingului de ieri de la Iași

Mitingul PSD de la Iași s-a încheiat fără incidente majore, declară reprezentanții ISU Iași. Se pare că la mitingul organizat de PSD în Piaţa Unirii din Iaşi 15 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

Piața Unirii din Iași a fost împărțită ieri în două tabere: una reprezentantă de simpatizanții PSD, iar alta compusă din protestatari. Timp de peste patru ore cât s-a desfăşurat mitingul social-democraţilor, protestatarii au huiduit şi au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea şi PSD. Din rândurile acestora au fost aruncate și câteva petarde.

Grupurile de susținători PSD s-au adunat pe toată perioada mitingului, fiecare grup având steaguri sau tricouri personalizate cu sloganul PSD.

De partea cealaltă a gardurilor, protestatarii au scandat pe tot parcursul mitingului, iar la final aceştia au plecat în marş spre Palatul Culturii, un alt simbol al Iaşului.

Reporterii Viva FM au stat de vorbă atât cu simpatizanți PSD, cât și cu protestatari. Iată ce au aflat:

Am venit să ne susținem drepturile.” „Mă uit și eu la oamenii ăștia. Sunt bătrână, am venit să văd ce face tineretul din ziua de azi.” „Nu-mi place guvernarea. Nu-mi place nimic.„Cu PSD-ul, bineînțeles. O să ne dea ce ne-au mai dat: salarii, pensii.” „Îl împiedicăm pe Dragnea. Cred că a făcut o greșeală de data asta.” „Am venit pentru miting. Suntem de la Suceava. Din comună de la noi, am venit 40.” „Au crescut pensiile, au crescut salariile. Ei au crescut tot.” „Am venit să-mi susțin compatrioții. Nu poate să vină cu tupeu desăvârșit într-un oraș în care nu a făcut nimic. A adus tot români de-ai noștri. Pentru ce? Să ne luăm la bătaie? Nu se va întâmpla asta. La Iași nu ești iubit. Surpriză!

După terminarea mitingului și plecarea social-democraților, Piața Unirii a fost ocupată de contramanifestanți. Zona a rămas plină de gunoaie, pliante și steaguri rupte, așa cum se poate observa în pozele de mai jos:

Alina BATCU

Andrei LUCA

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *