full screen background image

Vreme rece până spre sfârşitul săptămânii

Regimul termic va rămâne unul rece până spre sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, iar ulterior mercurul din termometre va atinge 23-24 de grade Celsius pe timpul zilelor, în timp ce probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va creşte după data de 24 aprilie, dar şi în prima zi de Paşte, în unele zone, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 15 – 28 aprilie, publicată luni.

În Moldova, până pe data de 20 aprilie, vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între 10 şi 13 grade, cu excepţia zilei de 16 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de doar 6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor creşte în medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 şi 5 grade, cu tendinţa de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 6 – 8 grade.

În zilele de 16 şi 17 aprilie, temporar, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, local moderate cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în 18 şi 19 aprilie, dar şi după data de 24 aprilie.

La munte, vremea va fi rece în intervalul 15 – 22 aprilie, când se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 2 – 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor fi exclusiv negative şi se vor încadra între -6 şi -2 grade. Începând cu data de 23 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 12 grade, în intervalul 25 – 28 aprilie, iar cele minime vor deveni pozitive şi se vor situa în jurul valorii medii de 3 grade. Se vor semnala precipitaţii mixte în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârşit probabilitatea pentru ploi slabe şi trecătoare va creşte.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *