full screen background image

Vremea va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

frig

Valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece, la nivelul întregii ţări, informeaza ANM.

Marți, cerul va fi variabil cu înnorări temporare, în regiunile sudice şi estice – mai ales în prima parte a zilei, iar spre sfârşitul nopţii în vest şi în nord, unde doar izolat vor fi fulguieli, trecător posibil şi burniţă. La munte, izolat va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea şi zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe spaţii mici, în special în zonele joase din centrul ţării, va fi ceaţă.

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a ţării, deşi valorile termice vor marca o uşoară creştere. Cerul va fi variabil în sud-est, iar în restul teritoriului, dar mai cu seamă în interiorul arcului carpatic şi la munte, se va înnora treptat. Îndeosebi spre seară şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii slabe în Crişana, Maramureş, nord-vestul şi nordul Transilvaniei şi izolat în nordul Banatului şi nordul Moldovei, sub formă de ninsoare care se va transforma în lapoviţă şi ploaie, favorizând producerea de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în Delta Dunării. Dimineaţa, dar în special noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -8…-9 grade în depresiuni, până în jurul a 2 grade în sudul Banatului.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *