full screen background image

Zeci de milioane lei pentru refacerea locuințelor și drumurilor afectate de ploi. CJ Iași solicită ajutor din partea Guvernului

Distribuie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a transmis autorităților centrale două proiecte de hotărâre în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea locuințelor și drumurilor din județul Iași, afectate de ploile din ultima perioadă. Banii sunt solicitați din fondul de urgență al Guvernului.

La nivelul județului, precipitațiile din perioada 14-18 iunie au afectat 24 de case, șase anexe, nouă obiective socio-economice, șapte poduri și 17 kilometri de drumuri județene și 59 kilometri de drumuri comunale, spun reprezentanții Consiliului Județean Iași. Pentru refacerea acestor obiective sunt necesare 7,4 milioane lei.

Am finalizat rapoartele cu pagubele înregistrate în județul nostru și le vom transmite autorităților centrale în vederea promovării de urgență a unei hotărâri de Guvern. Pentru comunitățile afectate, obținerea acestor fonduri în cel mai scurt timp posibil este foarte importantă deoarece sunt familii a căror locuințe au fost grav avariate. În perioada următoare, va fi monitorizată partea de nord a județului, dar și râurile și acumulările piscicole care prezintă risc de inundații”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU.

Pe de altă parte, ploile din perioada 28 iunie-4 iulie au afectat 32 de locuințe, 52 de anexe gospodărești,11 poduri, 28 podețe, 28,5 kilometri de drumuri județene și 155 metri de drum național. În acest caz, suma necesară este de 24,6 milioane lei.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza