full screen background image

Ziua mondială pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare, sărbătorită astăzi la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi, organizează luni, 21 mai,  începând cu ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi, evenimentul denumit „Diversitatea este o artă de a gândi independent împreună”  pentru a celebra Ziua mondială pentru diversitate culturală,  pentru dialog şi dezvoltare.

Este o întâlnire multiculturală, spun organizatorii, la care poate participa orice membru din instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar, studenţii şi elevii de alte naţionalităţi care locuiesc şi studiază la Iaşi,  Comunitatea Elenă din România-Filiala Iaşi, Uniunea Armenilor din România-Filiala Iaşi, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România-Cultul Mozaic, Comunitatea Iaşi, Comunitatea Arabă-Chef Fuad Snunu, Uniunea Polonezilor din România-Dompolski, Partida Rromilor Iași. 

În cadrul evenimentului de astăzi vor fi puse în evidență: steagul comunităţii, salutul cel mai utilizat în limba comunităţii, elementul vestimentar tradiţional şi un preparat culinar definitoriu.

 

Alina BATCU

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *